Pescăruşul Albastru


Are doar 18 cm lungime, dar este o pasăre de o frumuseţe deosebită. Are reflexii şi luciri precum o făptură din poveşti sculptată în pietre preţioase. Pare o torpilă gata de lansare, cu diferite nuanţe de albastru, şi brun roşiatic pe burtă. 

De obicei stă pe o creangă, deasupra apei precum o stană de piatră, iar atunci când zăreşte prada, plonjează în apă ca o săgeată. 

Un astfel de exemplar a fost adus de urgenţă la cabinetul veterinar pentru a i se oferi primele îngrijiri. Chiar dacă majoritate cazurilor o reprezintă animalele fără stăpân, precum cânii şi pisicile, membrii asociaţie intervin de fiecare dată când este vorba de o vietate aflată în suferinţă. 

Pescăruşul a fost găsit de nişte copii, care au semnalat cazul şi au fost îndrumaţi către un cabinet de specialitate care colaborează cu Asociaţia Anim All Delta. Mica vietate părea epuizată şi teribil de speriată. Pui fiind, nu a avut probabil timp suficient să îşi exerseze abilităţile de zbor şi să se întoarcă la cuib alături de fraţii lui. 

După o evoluţie favorabilă, medici de la Clinica Veterinară Atmavet, au hotărât că este timpul ca Pescăruşul Albastru să fie eliberat în mediul lui natural. 

Operaţiune a fost încheiată cu succes atunci când pasărea şi-a deschis aripile şi s-a înălţat către cerul cu aceleaşi nuanţe sălbatice precum aripile ei!