Decembrie, 2020, Tulcea, Romania

WhatsApp Image 2020-12-10 at 17.22.57

Suntem români și înainte de toate nu trebuie să uitam lucrul acesta. Avem tradițiile și obiceiurile noastre, iar cei care vin în țara noastră, de alte naționalități nu au dreptul de a-și manifesta propriile obiceiuri, mai ales dacă se dovedesc a fi nesănătoase, produc crimă împotriva speciei, distrug și poluează mediul natural.
De ce insistăm pe acest aspect? Pentru că muți vor comenta: și așa nu se face nimic, e plin de câini și pisici vagabonde. Unii chiar acceptă de bună voie contra unor sume de bani să scape de animal, sau să câștige niște bani ușor, fără muncă.
Noi nu mâncăm câini!
Noi nu mâncăm pisici!
Noi suntem, sau ne dorim să credem că suntem, o țară civilizată, dar care din păcate importă forță ieftină din țări sărace, în care bolile, zoonozele, mentalitatea deficitară sunt în floare, iar când ajung pe teritoriul României, cetățenii cu un grad de cultură și civilizație îndoielnic fac ce vor! (Dacă e să ne luăm după ce scrie în presă și unde o parte de adevăr există, nici liliacul nu a fost bine fiert!)
De ce afirmăm toate acestea? Pentru că inițial vom sări cu gura: unde e poliția animalelor? unde e primarul? unde e directorul? de ce nu fac nimic iubitorii de animale? Ba credem că toată lumea face atât cât știe și mai ales cât i se permite. Dar uniți, mi-ar plăcea să cred că putem pune capăt acestei orori, acestui film de groază care nu se mai termină.
Există legea pentru protecția animalelor, care din păcate e precum un bolovan atârnat de un cui. La fel si cea pentru poliția animalelor. Dar putem spera că se va putea face lumină. Avem totuși legi pentru bunăstarea animalelor și calitatea și controlul alimentelor…e adevărat, încercăm să ne agățăm ca înecatul de un pai, dar atâta timp cât mai există o șansă ca vinovații acestor crime abominabile să plătească, trebuie să mergem mai departe.